Medisch Orthomanueel Centrum Maasbracht
 
Hoofd Menu
· Start
· MOCM
· Nieuws
· Orthomanuele therapie
     algemeen
orthomanuele geneeskunde
klachten
onderzoek
behandeling
kosten en vergoeding
waar kunt u terecht
vaak gestelde vragen
samenvattend

· Veel gestelde vragen
· Downloads
· Zorgverzekeraars
· Routebeschrijving
· Afspraak maken


Orthomanuele TherapieAlgemeen

De informatie in dit hoofdstuk is geschreven voor de patiënt. De belangrijkste aspecten van de Orthomanuele Geneeskunde komen aan bod. Bovendien is er een gedeelte opgenomen met veel gestelde vragen met antwoorden.
Mochten er onduidelijkheden zijn of mist u iets, laat het ons weten, zodat wij de site kunnen verbeteren.

Wat is Orthomanuele Geneeskunde (OMG)?

- Ontstaan
De basis van de Orthomanuele Geneeskunde werd in 1965 gelegd door de Amsterdamse arts M. Sickesz. Zij stelde vast dat veel klachten van het bewegingsapparaat (rug, nek, hoofd, armen, benen) te maken hebben met zeer kleine, corrigeerbare afwijkingen in het bekken en de wervelkolom. Vervolgens ontwikkelde zij een methode voor een effectieve behandeling van die afwijkingen en van de klachten.

- Methode
De kern van de methode is gebaseerd op de aannames dat het bewegingsapparaat in aanleg symmetrisch van bouw is en dat afwijkingen van de symmetrie tot klachten kunnen leiden. Het streven van de arts Orthomanuele Geneeskunde is dus om de asymmetrieën op te zoeken en zo goed mogelijk te behandelen.


Website MOCM  All logos and trademarks in this site are property of their respective owner, all the rest © 2009 by Medisch Orthomanueel Centrum Maasbracht